Chiptuning

CHIPTUNING

JDService ofera servicii de anulare filtru de particule, anulare EGR, anulare AdBlue, anulare valva EGR.

Anularea filtrului de particule DPF, EGR,  SCR – AdBlue presupune modificarea datelor (softului) din memoria calculatorului motorului. Aceasta operatie se face cu aparatura dedicata si specializata in aceste servicii.

Pentru ca suntem responsabili am ales varianta de a colabora cu firme specializate, cu multa experienta in domeniu, numai pentru a oferi servicii de calitate si solutii garantate.

De aceea, folosim programe originale si licentiate de catre partenerii nostri DIMSport – Italia si Sedox Performance – Norvegia.

chiptunninhh

ANULARE FILTRU DE PARTICULE

 

Odata cu timpul filtrul de particule al utilajului Dv se poate obtura din diverse motive (functionare defectuoasa a sistemului de management al DPF, operare gresita a utilajului etc), regenerarea nedand intotdeauna cele mai bune rezultate. Solutiile oferite de catre firmele „specializate” in asa zise curatari ale filtrelor de particule prin spalare sau ardere sunt numai solutii temporare. Filtrul de particule, in urma spalarii/arderii intensive se poate decalibra sau chiar distruge, iar pretul platit pentru unul nou fiind foarte mare.

Solutia oferita de JDService este anularea acestui filtru de particule din calculatorul motorului. Operatia nu implica nici un risc si este facuta prin mufa de diagnoza a utilajului Dv.

Puteti opta, oricand, pentru revenirea la vechiul sistem cu filtru de particule, softul original pastrandu-se stocat de catre JDService

 

  

cum-functioneaza-AdBlue-1290

 Anulare AdBlue

 

AdBlue este denumirea comercială a unei soluţii numite Diesel Exhaust Fluid (DEF). Este o soluţie apoasă ce conţine uree în proporţie de 32.5% şi apă deionizată (67.5%). Lichidul este folosit pentru a reduce emisiile de monoxid de azot (NO) şi dioxid de azot (NO2) ce apar ca noxe în urma arderii combustibilului de motoare diesel ce folosesc sistemul reducerii catalitice selective. Lichidul AdBlue este injectat direct în evacuare şi, în urma reacţiei chimice, noxele sunt descompuse în azot pur şi vapori de apă.  SCR (Selective Catalyst Reduction) este denumirea tehnica a acestui sistem instalat pe utilaj. Cei ce au lucrat cu utilaje ce folosesc acest sistem stiu cat de frustrant este cand acesta nu functioneaza, ECU-ul punand motorul in modul avarie, puterea acestuia fiind limitata. Iarna este unul din dusmanii al acestui sistem, AbBlue avand o temperatura de inghet relativ mica de -11 grade Celsius. Nefunctionarea corecta a sistemului de purjare a conductelor cat si calitatea AdBlue-ului face sistemul nefunctional.

 

JDService va ofera posibilitatea de a anula acest sistem. Operatia presupune modificarea softului calculatorului motorului prin dezactivarea pompei de AdBlue si a senzorilor aferenti.  Functionarea motorului nu este afectata in nici un fel, parametrii (putere/cuplu) ramanand neschimbati.

Anulare EGR

 

 Valva EGR este folosita numai la motoarele ce indeplinesc norme de poluare. Functia ei este de a recircula o parte a gazelor esapate si de a le reintroduce in camera de ardere. Aceasta valva, ce este comandata de catre calculatorul motorului in functie de anumiti parametrii, sufera in timp uzura sau chiar se poate defecta. In timp, galeria de admisieca si valva EGR se pot colmata cu depuneri din cauza gazelor nearse, rezultatul fiind putere scazuta a motorului si consum ridicat de combustibil.

JDService ofera servicii de anulare a valvei EGR la toate modelele de motoare agricole. Aceasta garanteaza functionarea normala a motorului, acesta „respirand” mai bine, raportul de aer curat’/combustibil fiind optim.

increase power

Chiptuning – Power Increase

 

 Prin cresterea de putere si/sau cuplu al motoarelor se poate obtine in unele cazuri, ca si in cazul autovehiculelor, reducerea consumului de carburant si o buna elasticitate a motorului.

Pentru cresterea puterii, valorile de control ale motorului sunt modificate in asa fel incat parametrii de functionare, cum sunt temperaturi sau presiuni, sa nu atinga limite periculoase ce pot duce la defectari premature.

10 Ani Experienta
500 Clienti Fericit
50 Proiecte Finalizate